Автор:
Стефка Савова
Новина
петък 26 декември 2025 02:13
петък, 26 декември 2025, 02:13
Снимката е илюстративна
СНИМКА: Архив
Размер на шрифта
Свинското месо е сред фаворитите на трапезата за Коледа. Това потвърждава празничната анкета, проведена сред жители на Шумен, попитани какво месо ще изберат, откъде предпочитат да го купят и доколко цената е определящ фактор.
По-голямата част от запитаните заявяват, че ще заложат на свинското месо – най-често заради традицията и вкуса, с който са свикнали. Попитахме ги откъде предпочитат да пазаруват. Част от анкетираните избират местни производители, други се доверяват на големите търговски вериги, а трети поставят цената като водещ фактор при избора.
Цените на свинското месо в търговските вериги в Шумен варират значително. Най-ниската отчетена цена е 8 лева за килограм за свински гърди с кост и кожа, а най-високата достига 17 лева за килограм за свински врат без кост. Разликите в стойностите и разфасовките дават възможност на потребителите да изберат продукт според бюджета и предпочитанията си.
По публикацията работи: Даниела Савова